Hlavní obsah

Několika pračkám Candy se v ČR roztrhl buben, varuje sdružení Test

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Některé automatické pračky značky Candy, které byly prodány v Česku, měly vážné technické potíže. Několika z nich se za chodu roztrhl buben a poškodil vršek pračky nebo její okolí, například vanu. Uvedlo to sdružení spotřebitelů Test, kterému nehody nahlásilo několik uživatelů. Podobné problémy mají i spotřebitelé v Německu.

Článek

Na nebezpečný model pračky Candy GO 1460 D nedávno upozornila německá spotřebitelská organizace Stiftung Warentest, podle které se této pračce při odstřeďování roztrhl buben. [celá zpráva]

Vedení českého zastoupení značky Candy tehdy tvrdilo, že při běžném používání majitelům těchto praček nebezpečí nehrozí.

"Candy ČR jako výhradní distributor výrobků značky Candy prohlašuje, že žádný z těchto výrobků prodávaných na území ČR, pokud je běžně užíván k určenému účelu v souladu s návodem, neohrožuje zdraví nebo život spotřebitelů," sdělilo v červnu vedení společnosti Candy ČR.

Šéfredaktorka časopisu Test Ida Rozová však upozornila, že problémy s pračkou značky Candy spotřebitelskému sdružení Test nahlásilo několik českých uživatelů. "Zpravidla se jednalo o problémy s nadměrným hlukem, poskakováním pračky či neúnosnými vibracemi bubnu. V pěti případech se ovšem udála podobná nehoda jako v Německu. Buben se zcela roztrhl nebo vytrhl se současnou demolicí horního víka pračky či vany," uvedlo sdružení.

Rozová tvrdí, že podle postižených majitelů praček neprojevila česká pobočka Candy o osud svých výrobků zájem, a to zřejmě kvůli tomu, že jim již uplynula dvouletá záruční doba. Firma podle Rozové také nevyslyšela nabídku zákazníků, že jí zdarma poskytnou porouchanou pračku k analýze.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám