Hlavní obsah

Na ministerstvu zdravotnictví skončil náměstek Vymazal

Aktualizováno

Na ministerstvu zdravotnictví skončí v pátek náměstek pro zdravotní péči Josef Vymazal (za ANO). V pondělí se na rezignaci dohodl s ministrem Svatoplukem Němečkem (ČSSD). Podle ministerstva končí ze zdravotních důvodů, ČTK však uvedla, že za jeho odchodem jsou především problémy s tendrem na zajištění letecké záchranné služby.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Josef Vymazal (ANO)

Článek

„Náměstek pro zdravotní péči Josef Vymazal (nestraník za ANO) se rozhodl ze zdravotních důvodů rezignovat na svou funkci k 11. březnu 2016,” oznámilo stručně ministerstvo s tím, že na jeho post bude vypsáno výběrové řízení.

Minulý týden kabinet projednávání tendru na leteckou záchranku již poněkolikáté odložil. V koalici se vedou spory, zda by ji měli  provozovat soukromníci nebo stát. Zajištění státem prosazuje ministr financí Andrej Babiš (ANO).

Podle Němečka chce resort vypsat tendr na provoz šesti z deseti základen. Ve zbývajících čtyřech by ji měla na starost armáda a policie. Ty nyní mají každá po jedné základně.

Původně ministr navrhoval, aby se soutěž vypsala na provoz osmi základen soukromým firmám na osm let. Cena zakázky by byla ve výši 3,2 miliardy korun.

Podle aktuální dohody, kterou by se měli ministři zabývat ve středu, se má soutěž vypsat na tři roky, během nichž by stát připravil přesun celého systému pod sebe.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám