Hlavní obsah

Prudké oteplení vyžene teploměry k 10 stupňům, obleva dorazí i na hory

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející týden budou teploty stoupat až k deseti stupňům Celsia. Sněhová pokrývka v nížinách tak vezme rychle za své. Převládat bude oblačné počasí s deštěm, který by se měl rozšířit i do horských oblastí. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: David Taneček, ČTK

Sněhová pokrývka tento týden z nižších poloh zmizí.

Článek

Zatímco v Čechách se v pondělí odpolední maxima dostanou na 3 až 7 stupňů, na Moravě a ve Slezsku se bude jednat o teploty mezi jedním a třemi stupni.

V úterý bude pokračovat teplé západní proudění. „Převládat bude zataženo až oblačno s občasným deštěm či přeháňkami. Ranní minima v Čechách budou klesat ke 3 stupňům, na východě republiky se budou pohybovat kolem -1 stupně,” uvedla Honsová. Odpolední maxima se budou pohybovat mezi 6 a 10 stupni. Na horách v 1000 metrech budou panovat teploty kolem 2 stupňů.

Ve středu bude pokračovat zataženo až oblačno s četnými srážkami. Ranní minima klesnou na 4 stupně až nulu, odpoledne se znovu bude jednat o teploty mezi 6 a 10 stupni.

Ve čtvrtek by mělo být oblačnosti relativně méně. Nejčastěji bude oblačno až polojasno s ojedinělými přeháňkami. V noci může na horách i sněžit. Ranní minima klesnou na 2 až -2 stupně, přes den se teploty dostanou na 4 až 8 stupňů.

V pátek se vrátí oblačné počasí s deštěm či přeháňkami.  Ráno bude teplota klesat na 4 stupně až nulu, odpoledne se dostane na 5 až 9 stupňů.

Teplé počasí bude pokračovat i o víkendu. Přes den se opět bude jednat o hodnoty do 10 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám