Hlavní obsah

Hackeři zveřejnili další Sobotkovy e-maily

• Aktualizováno

Na rasistickém webu White media se objevily další e-maily, které údajně pocházejí ze soukromého účtu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Kromě toho hackeři zveřejnili i další část korespondence, která má patřit premiérovu poradci Oto Novotnému. Hackeři zároveň odmítli, že by s obsahem e-mailů manipulovali.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

Kabinet se podle nich snaží znevěrohodnit zveřejňované informace s tím, že jsou podvržené či nejsou autentické.

„Z naší strany k žádnému falšování, k žádnému přepisování údajů na printscreenech nedošlo. Je to vláda, která podvádí, lže a zákulisně intrikuje proti národu,” uvádí se na webu.

Hackeři se například znovu vrátili k dokumentu s hlavičkou ministerstva vnitra s názvem Protiteroristický balíček. „O tomto dokumentu vláda prohlásila, že jde o podvrh. To jsme si ho jako napsali sami?” uvádějí na webu. Sobotka odmítl, že by se jednalo o dokument ve stupni utajení. [celá zpráva]

Většina zveřejněných screenů je údajně z e-mailové schránky Novotného. Obsah se věnuje otázkám migrace, výzkumů veřejného mínění i přípravám na stranický sjezd ČSSD. Zmíněna je i situace ve straně po takzvaném Lánském puči, na němž se po volbách sešlo několik představitelů ČSSD s prezidentem.

Související téma:

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Sobotka již dříve uvedl, že nehodlá případ, který vyšetřuje policie, dále komentovat. Vyjadřovat se nehodlá ani k jednotlivým e-mailům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám