Hlavní obsah

Hrozí sněhové závěje, na horách připadne až 20 cm sněhu

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové v úterý vydali výstrahu na riziko tvorby sněhových jazyků, které se budou ve středu tvořit v polohách nad 600 metrů. Na horách by mělo do středečního rána napadnout mezi pěti a 20 centimetry sněhu, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Článek

„V důsledku kombinace trvalejšího sněžení a čerstvého nárazového větru očekáváme v horských oblastech ve středu zejména v polohách nad 600 metrů tvorbu sněhových jazyků, ojediněle na horách i sněhových závějí,” uvedli meteorologové.

Na horách připadne do středy až 20 centimetrů sněhu. Dalších 20 centimetrů by mohlo v horských oblastech připadnout do čtvrtka.

„Nejintenzivnější sněžení očekáváme ve středu během dne, kdy na hřebenech Šumavy může spadnout více než 15 centimetrů sněhu za 12 hodin,” uvedli meteorologové.

Varování před novou sněhovou pokrývkou platí pro pohraniční okresy v Jihočeském a Plzeňském kraji  ve středu od 6 do 18 hodin. Výstraha před tvorbou sněhových sněhových jazyků je platná pro některé okresy ve všech regionech s výjimkou Prahy, Středočeského a Jihomoravského kraje. Ve všech případech se vztahuje pro polohy nad 600 metrů a je platná od středečního do čtvrtečního rána.

Meteorologové rovněž upozornili, že od středečního rána bude zesilovat vítr, který bude v nárazech dosahovat rychlosti až 70 kilometrů v hodině, přičemž na hřebenech se může jednat až o rychlost 90 kilometrů v hodině.

Reklama

Výběr článků

Načítám