Hlavní obsah

Bělobrádek požádal prezidenta o schůzku. Nese mu dárek k narozeninám

– Praha
Novinky, zpe

Dárek k narozeninám prý nese prezidentovi Miloši Zemanovi šéf lidovců Pavel Bělobrádek. S hlavou státu se má setkat v úterý odpoledne na vlastní žádost. Poté Zeman přijme i premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD).

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda KDU-ČSL a místopředseda vlády Pavel Bělobrádek

Článek

„Nesu mu dárek k narozeninám,“ vysvětlil Novinkám důvod schůzky. Na dotaz, co prezidentovi dá, odpověděl, že je to tajné.

Zeman měl přitom 71. narozeniny téměř před měsícem, přesně 28. září. Oslavil je v ruské restauraci v New Yorku. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

O čem chce Bělobrádek se Zemanem mluvit, netuší ani šéf poslaneckého klubu lidovců Jiří Mihola. „Nejsem o té schůzce detailně informován. Pokoušel jsem se zkontaktovat s naším předsedou, ale nepodařilo se, takže to nebudu komentovat,“ řekl. Bělobrádek se úterního jednání klubu nezúčastnil.

Premiér chce probrat cestu do Číny

O prezidentových schůzkách s vicepremiérem a předsedou vlády informoval v úterý na tiskové konferenci mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Bližší důvody setkání nesdělil. Pouze uvedl, že jednání se uskuteční na žádosti Bělobrádka a Sobotky.

„V rámci pravidelných schůzek premiéra a prezidenta budou předmětem jednání zejména aktuální témata zahraniční a bezpečnostní politiky, výsledky jednání Evropské rady i průběh českého předsednictví V4,“ informoval mluvčí vlády Martin Ayrer.

Sobotka by měl se Zemanem probrat také aktuální vývoj migrační krize a připravovanou cestu předsedy vlády do Číny.

Reklama

Výběr článků

Načítám