Hlavní obsah

Zeman jednal o kandidátovi na ústavního soudce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Miloš Zeman v úterý na Hradě jednal s představiteli českého soudnictví o kandidátovi na post soudce Ústavního soudu (ÚS). Sešel se s mimo jiné i s předsedou ÚS Pavlem Rychetským.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Jednání bylo zaměřeno na kandidaturu na post ústavního soudce, jinými slovy řečeno pan prezident se radil s představiteli našeho soudnictví o kandidátovi,“ řekl Novinkám mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Bližší informace však sdělit nechtěl.

„Je to porada, která se koná poněkolikáté, výstupy z ní nezveřejňujeme ani nekomentujeme. Z naší strany nezazní žádný komentář,“ sdělil mluvčí s tím, že Hrad zveřejní až konkrétní jméno.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kompletní obměna soudců by měla být hotová letos v prosinci, kdy skončí mandát Vladimíru Kůrkovi.

ÚS není zatím kompletní

Zeman už na začátku srpna navrhl jako kandidáta na ústavního soudce místopředsedu Městského soudu v Praze Jaromíra Jirsu. Nahradit by měl Vlastu Formánkovou, které skončil mandát na začátku srpna. Nominaci Jirsy musí ještě posvětit Senát.

ÚS tak nyní není kompletní, z patnácti soudců jich má čtrnáct.

Reklama

Výběr článků

Načítám