Hlavní obsah

Konec srpna bude opět tropický, vrátit se mohou i teploty nad 35 stupňů

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové předpokládají, že konec srpna a úvod září bude teplotně nadprůměrný, přičemž v druhé polovině následujícího týdne by se mohly teploty ojediněle dostat i nad 35 stupňů Celsia. Plyne to z dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

„Poslední srpnový týden (24. až 30. srpna) opět přinese velmi teplé počasí. Ve druhé polovině nastávajícího týdne se teploty většinou dostanou nad 30 stupňů Celsia a ojediněle by mohly překročit i 35 stupňů,” konstatovali meteorologové. Oteplovat se začne od úterý a o následujícím víkendu ČHMÚ předpokládá nejčastěji teploty mezi 28 a 33 stupni.

„Ochlazení, které je očekáváno začátkem září, však nesrazí týdenní teplotu pod průměrné hodnoty pro toto období,” dodává výhled ČHMÚ.

Průměrných teplot bychom se měli dočkat až v týdnu od 7. do 13. září, ovšem následující týden od 14. do 20. září by měl být znovu teplotně nadprůměrný. Interval průměrných teplot se pohybuje mezi 13,4 a 14,7 stupně Celsia.

Z hlediska množství srážek meteorologové předpokládají, že během následujících 30 dnů budou srážky odpovídat dlouhodobým průměrům. Jejich interval je od 39 do 60 milimetrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám