Hlavní obsah

Meteorologové varují před velmi vysokými teplotami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové ve čtvrtek varovali před velmi vysokými teplotami. Ty by v sobotu měly šplhat až k 37 stupňům Celsia. Na jihovýchodě republiky roste též riziko vzniku požárů.

Foto: David Taneček, ČTK

Africká zvířata v zoo ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku mají v horkých dnech speciální režim a ošetřovatelé jim dopřávají osvěžení. Radek Jaroš sprchuje sloního samce Kita.

Článek

„V tropickém vzduchu budou denní maximální teploty na většině území republiky vystupovat během pátku a soboty na 31 až 35 stupňů, v sobotu na východě Čech a jihovýchodě Moravy dokonce na 33 až 37 stupňů,“ varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Lidem doporučují omezit pobyt na přímém slunci, používat ochranné prostředky a přijímat dostatek tekutin, aby nedošlo k přehřátí či dehydrataci organismu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

K mírnému ochlazení by mělo dojít až v neděli, v dalších dnech by se však měly tropické teploty vrátit. [celá zpráva]

Anketa

Omezuje vás nějak tropické počasí?
Ano
78,8 %
Ne
21,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7150 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám