Hlavní obsah

Babiš: Provozovatelé kvízomatů z nás dělají hlupáky. Stát je připravený tvrdě zasáhnout

Stát je připravený tvrdě zasáhnout proti provozovatelům tzv. kvízomatů, prohlásil v úterý ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Kvízomat je nepovolené zařízení, které kombinuje sázkovou hru se znalostními otázkami. V současnosti jsou v Česku tato zařízení na zhruba 200 místech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Poté, co některá města zrušila automaty, tak jejich provozovatelé zavedli tyto kvízomaty a tváří se, že nemají s hazardem nic společného. Je to asi na 200 místech v ČR. Tito provozovatelé z nás dělají hlupáky," uvedl ministr financí Andrej Babiš.

Postup proti těmto provozovatelům byl hlavním tématem úterního jednání ministrů vnitra a financí a také zástupců státního zastupitelství a policie.

"Tu cestu jsme našli, já ji zatím nebudu prozrazovat a jsme připraveni velmi tvrdě zasáhnout," uvedl Chovanec. Zatím tyto přístroje podle něj stát připravují na daních o desítky miliónů korun. "Ale jsou náznaky, že je tendence sem dovézt další kvízomaty," upozornil.

Již loni v srpnu uvedla tehdejší ministryně spravedlnosti Helena Válková, že problematiku takzvaných kvízomatů lze řešit podle současných zákonů a jejich provozovatele postihovat za neoprávněné provozování loterijních a jiných výherních zařízení. Následně Specializovaný finanční úřad uložil první pokutu za jejich nezákonné provozování.

Reklama

Výběr článků

Načítám