Hlavní obsah

Vlhkost v tunelu Blanka může znemožnit jeho užívání, bojí se Praha 6

Problém s vlhkostí a zatékáním v tunelu Blanka je natolik závažný, že jsou na místě obavy ohledně budoucího provozu v této dopravní stavbě. S odvoláním na oficiální zdroje to ve středu řekl starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09). Na Malovance, což je území Prahy 6, má tunel jeden ze svých konců.

Foto: Milan Malíček, Právo

Do tunelu mohli na prohlídku chodci, kdy do něj budou moci auta, není jasné.

Článek

"Vážně se obáváme toho, že jakmile se tunel otevře, objeví se technické a stavební závady, kvůli kterým ho bude nutné zavřít nebo v něm výrazně omezit dopravu," tvrdí starosta.

Vedení Prahy nedávno znovu odložilo otevření tunelu, tentokrát kvůli vodou poničeným kabelům. Nový termín není znám. Zatím není ani jasné, kdo a jak bude poničené kabely měnit či opravovat a kdo za jejich nesprávné položení nese odpovědnost. Kabely provlhly po přívalových deštích v roce 2013.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Garance bezpečného provozu

Městská část, přes kterou tunelový komplex vede, ve středu vyzvala vedení Prahy, aby převzetí stavby od dodavatelů podmínila garancí bezpečného provozu. Opak považuje za "šílenství".

"Stejně tak trváme na prověření kvality ostatních stavebních technologií, hydroizolací a celkové kvality stavebních prací," uvedl starosta.

Výstavbu více než šestikilometrového tunelu Blanka zahájila v roce 2007 někdejší politická garnitura v čele s primátorem Pavlem Bémem (ODS).

Blanka měla být otevřena v roce 2011. Proti původním předpokladům se práce prodražily zhruba o šest miliard korun. Termín otevření se neustále posouval, naposledy na duben 2015. Po té, co se objevil problém s kabely, není další termín stanoven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám