Hlavní obsah

Na podporu Miloše Zemana vystoupily v Praze desítky lidí

Praha
Aktualizováno

Několik desítek lidí vystoupilo v pondělí na pražském Klárově proti kritice namířené na prezidenta Miloše Zemana. S sebou si protestanti přinesli transparenty s hesly jako „Miloši, jsme s tebou” nebo „Hanba pražské kavárně”. Zemanových kritiků se ovšem při příležitosti oslav 25. výročí sešlo mnohonásobně víc.

Střet demonstrantů na Klárově Video: Novinky

 
Článek

Shromáždění na Klárově uspořádaly odpoledne levicové iniciativy. Cílem akce bylo podle organizátorů kritické zhodnocení vývoje v Česku za posledních 25 let a podpora prezidenta.

Protestující měli zelené karty. Provolávali například, že "prezidenta nedají" .Na Klárov přišli posléze i demonstranti proti Zemanovi a obě skupiny se „přely” mezi sebou a karty si vzájemně ukazovaly.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Akce na podporu Miloše Zemana

Prezident v posledních týdnech čelí z různých stran kritice třeba kvůli cestě z Číny soukromým letadlem dvou významných firem, krokům při oslavách 28. října, vulgárním výrokům v rozhlasu v Hovorech z Lán nebo zpochybňování tvrdosti zákroku při demonstraci 17. listopadu 1989.

Foto: Novinky

demonstrace zeman

Odpůrců se sešlo víc

Početnější byly tábory prezidentových kritiků, kterých se sešlo několik tisíc v Praze a také asi 500 v Brně. Třeba na pražské Národní třídě demonstrující volali "Miloše do koše". Podobné heslo lidé skandovali v listopadu 1989 na adresu tehdejšího generálního tajemníka Komunistické strany Československa Milouše Jakeše.

Drželi také transparenty s nápisy jako "Nechceme být ruská kolonie" nebo "Zeman sem, Zeman tam" v narážce na prezidentova vulgární slova pronesená v Českém rozhlase.

V Praze a na brněnském Malinovského náměstí rovněž lidé ukázali Zemanovi symbolickou červenou kartu. Na červené papírky mohli účastníci protestů napsat vzkazy a hodit je do krabice, kterou organizátoři pošlou na Pražský hrad.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám