Hlavní obsah

Litvínov povede ANO společně s KSČM a STAN

V Litvínově na Mostecku se na koaliční spolupráci dohodli zástupci vítězného hnutí ANO 2011 s pěti mandáty ve třiadvacetičlenném zastupitelstvu, KSČM a hnutí Starostové a nezávislí (STAN). Tyto subjekty mají po čtyřech mandátech. Strany se shodují na potřebě zachovat limity těžby uhlí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Litvínovská rafinérie

Článek

První místostarostkou se na základě koaliční smlouvy stane Erika Sedláčková z KSČM a druhým místostarostou dosavadní starosta Milan Šťovíček (STAN). V radě města bude mít ANO tři a další koaliční partneři po dvou křeslech.

Nyní se řeší technické detaily dalších programových bodů, například čerpání dotací k pokrytí investičních záměrů města, transparentní financování, zlepšení komunikace mezi radnicí a občany.

Postoj k otázce zachování územních limitů těžby hnědého uhlí byl pro vznik koalice zásadní. Právě v tomto bodě se hnutí STAN neshodne s ČSSD, což prakticky vyloučilo jejich povolební spolupráci. Sociální demokracie (čtyři mandáty), sdružení Litvínováci, SNK-Evropští demokraté a hnutí Otevřená radnice (po dvou mandátech) tak budou v opozici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám