Hlavní obsah

Babí léto pokazí jediný zamračený den

Babí léto je v plném proudu, nadcházející týden bude podle předpovědi nadprůměrně teplý a slunečný. Pouze uprostřed týdne příjemný charakter počasí pokazí studená fronta, která se ale nad územím ČR rozpadne a na víkend se opět vrátí jasná obloha a hřejivé sluneční paprsky, řekla v pondělí Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

pondělí a v úterý bude na obloze vládnout jasno až polojasno, ráno se ojediněle udrží mlhy a zejména na Moravě a ve Slezsku je nutné místy počítat s nízkou oblačností. Ranní minima klesnou na 13 až 9 stupňů, odpolední teploty vystoupí až na 19 až 23.

„Minulý rok se s námi konec září loučil teplotami přesně o deset stupňů nižšími a ranní minima klesala až ke třem stupňům,“ připomněla Honsová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V noci na středu přijde studená fronta, od severozápadu bude postupně přibývat oblačnosti. Přes den bude převážně oblačno, v horských oblastech až zataženo s přeháňkami, ojediněle i bouřkami. Ranní teploty spadnou na 13 až 9, odpolední se dostanou na 17 až 21.

Ve čtvrtek už bude vliv studené fronty odeznívat, bude polojasno, během dne až skoro jasno, na Moravě a ve Slezsku ještě může být i oblačno. Ranní minima se budou pohybovat mezi 12 až 8 stupni, odpolední maxima pak mezi 17 až 21 stupni.

Pátek, sobota a neděle už budou podle předpovědi opět pod vlivem mohutné oblasti vysokého tlaku vzduchu. Očekáváme slunečné počasí s ranními teplotami mezi 12 až 8 stupni a odpoledními mezi 16 až 20 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám