Hlavní obsah

Se začátkem školního roku se do Česka vrátí léto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sluníčko a teploty kolem 26 stupňů zpříjemní dětem poslední týden prázdnin. Letní počasí ovšem vydrží i první dva týdny v září. Nejchladnější a nejdeštivější počasí by mělo být v týdnu od 15. do 21. září, předpovídají meteorologové v dlouhodobém výhledu počasí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Začátek nového týdne by měl být ještě polojasný s občasnými přeháňkami nebo deštěm. Noční teploty by se měly pohybovat mezi 17 až 12 °C, denní kolem 18 až 23 °C. Od poloviny týdne se dostanou až na 27 °C.

Počasí v prvním zářijovém týdnu by mělo být obdobné. Slunečno nebo polojasno, po ránu ojediněle mlhy.  Ranní teploty 13 až 7 °C, během dne se bude rtuť teploměru pohybovat kolem 25 °C.

Stejně příjemné počasí bude i druhý týden v září, tedy od 8. do 14. září. Ke konci tohoto období se začne ochlazovat a přibývat oblačnost.

V týdnu od 15. do 21. září by mělo nejvíce pršet a být také nejchladněji. Teploty po ránu klesnou  na 7 °C a denní budou mezi 16 až 20 °C.

Ke konci září by se mělo opět oteplit, oblačnosti by mělo ubývat a rtuť teploměru by měla podle předpovědi meteorologů vystoupat až na 23 °C.

Z hlediska množství srážek by mělo být září normální až slabě podnormální.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám