Hlavní obsah

Lokální bouře zasypala sněhem Prahu 6, radnice povolala 500 brigádníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V šestém pražském obvodu řádila ve středu ráno lokální bouře. Čerstvý sníh způsobil potíže v dopravě a některé autobusové linky nabíraly značná zpoždění nebo vůbec nevyjely, informoval mluvčí pražského dopravního podniku Jiří Štábl.

BEZ KOMENTÁŘE: Praha 6 povolala na odklízení sněhu brigádníkyVideo: Novinky

 
Článek

Autobusy nabíraly značné zpoždění především v Motole, Dejvicích nebo na Strahově. Nejezdily také například linky 108, 161 nebo 312, dodal Štábl. Tramvajová doprava potíže se sněhem neměla, zpoždění tramvají pouze způsobil řidič na Evropské, který kvůli čerstvému sněhu přehlédl tramvajovou trať a uvázl v kolejišti.

Podle mluvčí Technické správy komunikací hl. m. Prahy Barbory Liškové sníh napadl především v oblasti Vypichu a Petřin, bouře se poté přesunula do Prahy 5. Silničáři do postižených oblastí poslali úklidové vozy. Potíže ale měli s ucpanými ulicemi. Navíc sníh na silnicích namrzal a způsoboval náledí. Po odklizení sněhu budou silničáři podle Liškové pokračovat v preventivním ošetřování vozovek. Dodala, že radary nové lokální bouřky neukazují.

BEZ KOMENTÁŘE: Sníh ochromil Prahu 6Video: Jiří Forman, Novinky

Brigádníci v pohotovosti

Praha 6 vyhlásila v 06:00 sněhovou pohotovost a do ulic tak nastoupilo přes 500 brigádníků. Začali uklízet a posypávat chodníky. Nejhorší situace prý byla na Petřinách, Dědině a v Břevnově, uvedl místostarosta Prahy 6 Jan Záruba. Další sněžení radnice očekává odpoledne.

„Vzhledem k předpovědi počasí vyhlašuje Praha 6 od 15:00 hodin mimořádný další nástup brigádníků sněhové pohotovosti,” dodal Záruba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám