Hlavní obsah

Začátek ledna bude jarní, teploty vyšplhají k 10 stupňům

Novinky, jas

Závěr prvního lednového týdne bude teplý a tam, kde se rozpustí nízká oblačnost, si užijeme i slunce. Výraznější ochlazení, které by připomnělo kalendářní zimu, zatím není na pořadu dne, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Nízká oblačnost se leckde rozpustí

Článek

Na naše území i nadále proudí teplý vzduch od jihozápadu. Zataženo s nízkou oblačností, která se jen neochotně rozpouští, bude pokračovat i ve čtvrtek. Odpolední maxima se dostanou na dva až šest stupňů Celsia, na horách se musíme připravit i na čerstvý vítr, jehož rychlost může v nárazech dosahovat až 72 kilometrů v hodině.

V pátek by mělo být polojasno či skoro jasno, ojediněle i zataženo s nízkou oblačností. Ranní minima se budou pohybovat mezi třemi a minus jedním stupněm, odpolední tepoty vystoupají na čtyři až osm stupňů,” uvedla Honsová. Na horách bude i nadále foukat čerstvý vítr.

Víkend bude zatažený

Sobota nabídne nejčastěji zataženo s nízkou oblačností. Pokud v průběhu dne dojde k jejímu rozpuštění, může být i polojasno či skoro jasno. Ráno se ojediněle mohou objevovat mlhy. Nejnižší teploty zůstanou v intervalu tří až minus jednoho stupně, odpolední by se měly dostat na pět až devět. Čerstvý vítr bude vát i v nížinách, jeho rychlost v nárazech by se měla pohybovat maximálně kolem 50 kilometrů v hodině.

V neděli bude pokračovat zataženo až oblačno. Při rozpuštění oblačnosti se dočkáme i polojasné oblohy, musíme ovšem počítat se slabým deštěm či přeháňkami. Ranní teploty klesnou na pět až jeden stupeň, denní vyšplhají k šesti až deseti stupňům.

Počasí s velkou oblačností, občasnými přeháňkami a teplotami mezi pěti a devíti stupni vydrží podle předpovědních modelů minimálně do poloviny příštího týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám