Hlavní obsah

Za zranění Zemana alkohol nemůže, zakopl, řekl Holcát

Novinky, val
Praha

Martin Holcát, ministr zdravotnictví v demisi a předseda lékařského konzilia, které se stará o prezidenta Miloše Zemana, ve čtvrtek upřesnil okolnosti zranění hlavy státu, po němž má Zeman krev v koleni. Údajně již dostal dotaz, zda v případě prezidentova zranění sehrál roli alkohol. Tuto verzi vyloučil.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Zeman

Článek

„Mohu vyloučit, že tam hrál nějakou roli alkohol,“ konstatoval Holcát, jenž prý takovéto verze zaznamenal. Za pravdu mu prý dávají i laboratorní testy. „Prostě upadl. Upadl na pravé koleno,“ konstatoval.

Zeman si podle Holcáta zranění způsobil, když si v noci zřejmě nerozsvítil a ve tmě zakopl. V době konání čtvrteční tiskové konference po jednání konzilia, tedy před půl druhou odpoledne, už byl prezident podle předsedy konzilia v sanitce na cestě z motolské nemocnice do Lán. Tam se má ze zranění zotavovat.

Kvůli krvácení do kolena bude nyní Zeman několik týdnů upoután na kolečkové křeslo. „Pan prezident, byť nerad, se bude pohybovat na vozíku, výjimečně o berlích,“ dodal Holcát.

Prezident už kvůli zranění musel poupravit svůj program. Zrušil svou třídenní návštěvu Olomouckého kraje, která byla naplánovaná na příští týden. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám