Hlavní obsah

Klaus je na billboardech Hlavu vzhůru. Volím korunu, ne euro, nabádá

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exprezident Václav Klaus se od pátku objeví na téměř dvou tisícovkách reklamních poutačů a billboardech. Podporuje hnutí Hlavu vzhůru Jany Bobošíkové. Je to vůbec poprvé, co se bývalý prezident objevil na volebních plakátech od roku 2002, kdy naposledy vedl do voleb ODS.

Foto: Hlavu vzhůru

Billboardy Hlavu vzhůru

Článek

Vizuály jsou vyvedené ve dvojím provedení: na jednom je vedle velké fotografie Klausova obličeje heslo „Volím korunu, ne euro. Volím Hlavu vzhůru,“ na druhém „Volte s Václavem Klausem! Volte Hlavu vzhůru!“

Fotografie pochází ze zahajovacího volebního mítinku na pražském Smíchově, kam bývalý prezident přišel hnutí osobně podpořit. Bobošíkové hnutí použilo fotografii s Klausovým svolením.

Foto: Hlavu vzhůru

Billboardy Hlavu vzhůru

„Velmi si vážíme toho, že můžeme mít pana prezidenta na našich billboardech. Jsme za to velmi rádi, stejně jako za slova, že volí korunu, ne euro. To je jasný a konzistentní vzkaz,“ uvedla pro Právo Bobošíková.

Její hnutí rovněž v pátek zareagovalo na volební klip exprimátora a šéfa pražské ODS Bohuslava Svobody, který paroduje film Statečné srdce a končí záběrem na obnažené Svobodovo pozadí. Hlavu vzhůru mu jako reakci poslalo trenýrky s jejich logem.

„Poté, co jsme viděli jeho klip, jak obnažuje pozadí, tak jsme mu poslali trenýrky, aby nedělal ostudu,“ komentovala to Bobošíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám