Hlavní obsah

Prahou prošel pochod homosexuálů Prague Pride

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Karnevalový pochod hrdosti homosexuálů prošel v sobotu odpoledne centrem metropole. Zapojilo se do něj několik tisíc lidí, organizátoři očekávali 15 tisíc účastníků. Do ulic vyrazili i příznivci tradičního modelu rodiny, těch se sešlo asi 150.

Pochod Prague Pride v centru metropoleVideo: Novinky

 
Článek

Duhový průvod vyrazil ve 14:00 z ulice Na Příkopě směrem k náměstí Republiky a dojde až na Letnou, kde od 16 do 22 hodin vystoupí různé hudební skupiny.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prague Pride

„Lidí je minimálně stejně jako loni, kdy jich šlo v průvodu 15 tisíc,” řekla Bohdana Rambousková z organizačního týmu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Do karnevalového průvodu s alegorickými vozy a hudbou se zapojilo několik tisíc lidí.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Pochod hrdosti homosexuálů Prague Pride

V ulici Na Příkopě se před druhou hodinou odpolední sešly tisíce příslušníků sexuálních menšin, hlásil z místa pochodu reportér Práva. Dav s alegorickými vozy sahá od Můstku po Panskou ulici.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prague Pride pochod městem. Na snímku Martin C. Putna v čele průvodu

Dav v duhových barvách s transparenty „Na pohlaví nezáleží” či „Jsem pro adopci” se dal do pohybu ve 14:00.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Na cestu centrem Prahy se krátce po 14:00 vydal už potřetí pochod hrdosti homosexuálů Prague Pride. Do karnevalového průvodu s alegorickými vozy a hudbou se zapojilo několik tisíc lidí.

Pochod pro rodinu

Prahou prošel i pochod odpůrců homosexuálního karnevalu. Organizátoři ho pojmenovali Pochod pro rodinu a zorganizovali ho Mladí křesťanští demokraté (MKD) pod záštitou České biskupské konference a senátora Jiřího Čunka.

Aktivity jako pochod jsou podle Čunka dobré v době, když se rodina málo podporuje. „Padesát procent dětí se stává polosirotky, protože se jejich rodiče rozvádějí. Rodina je základ státu a bojovat za rodinu neznamená bojovat proti někomu jinému. Je dobré upozornit, aby práva dětí a rodin nebyla opomíjena.“

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Transparent na pochodu pro rodinu, který předcházel Prague Pride.

Podle předsedy MKD Petra Jurčíka na protestní pochod dorazilo 100 až 150 lidí. Reportér Práva hlásí z místa také desítky novinářů a policistů. „Chceme poukázat na situaci v české společnosti a na to, že zájem tradiční rodiny není dostatečně hájený,“ řekl novinářům Jurčík.

Podle pořadatelů se oba pochody nesetkají, organizátoři Prague Pride kvůli pochodu za rodinu museli změnit trasu. Oba pochody monitoruje policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám