Hlavní obsah

Zeman se vloží do hry, bude řešit politickou krizi

• Aktualizováno
Novinky, jov

Prezident Miloš Zeman se vloží do řešení vážné politické krize, která postupně propuká po zatčení řady politiků policejním protimafiánským útvarem. Už v pátek bude o situaci diskutovat na Hradě s policejním prezidentem Martinem Červíčkem, premiérem Petrem Nečasem (OD) a šéfem ČSSD Bohuslavem Sobotkou.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Prezident republiky Miloš Zeman nebude v tuto chvíli žádným způsobem komentovat neoficiální a nepodložené informace týkající se situace na Úřadu vlády ČR. V pátek se na Pražském hradě setká s policejním prezidentem, premiérem a předsedou ČSSD, se kterými celou situaci prodiskutuje,“ informovala mluvčí Hradu Hana Burianová.

Na Hrad v pátek dorazí rovněž ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) a nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman.

Prezident se ve čtvrtek vrací z návštěvy Slovenska.

Páteční Zemanova schůzka se Sobotkou na Hradě byla naplánována už před několika týdny. Vzhledem k aktuálnímu dění se ale mění její téma, klíčové bude dění na politické scéně vyvolané zatčením některých politiků. „Nepochybně schůzku využiji k tomu, abych s panem prezidentem probral aktuální situaci,“ řekl Sobotka Novinkám.

Policisté zasahovali na Úřadu vlády, ministerstvu obrany, pražském magistrátu i v sídlech významných lobbistů. Zadrželi rovněž několik lidí včetně šéfky premiérova kabinetu Jany Nagyové a bývalých poslanců Ivana Fuksy či Petra Tluchoře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám