Hlavní obsah

Květen bude spíše chladnější, zejména ve svém závěru

Novinky, jas

Výhled počasí do začátku června, který v sobotu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), předpokládá průměrné či mírně podprůměrné teploty. Chladněji by mělo být zejména v týdnu od 20. května. Z dlouhodobých normálů by neměly výrazněji vybočovat ani srážkové úhrny.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Článek

"Období od 6. května do 2. června jako celek předpokládáme teplotně průměrné až mírně podprůměrné a srážkově průměrné nebo slabě podprůměrné," uvedli meteorologové v pravidelném každotýdenním výhledu, který nahradil dlouhodobé předpovědi.

"S výjimkou týdne od 20. do 26. května, který může být teplotně podprůměrný, by měly být ostatní tři týdny teplotně průměrné," očekává ČHMÚ.

V následujícím týdnu by se měla jeho první polovina řadit k nadprůměrně teplým, následně se však ochladí a druhá část bude patřit z hlediska dlouhodobých průměrů k  chladnějším. Průměrné teploty se v tomto období v letech 1981 až 2010 pohybovaly v intervalu 13,8 až 14,9 stupně Celsia.

Z hlediska srážek by období od 13. do 16. května mohlo být podprůměrné, po zbytek etapy by nemělo docházet k výraznějším výkyvům.

Reklama

Výběr článků

Načítám