Hlavní obsah

Nejštědřejším sponzorem ODS je Jaromír Jágr

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle výroční finanční zprávy, kterou v těchto dnech zveřejnila vládní ODS, byl loni největším sponzorem strany hokejista Jaromír Jágr. Ten ODS věnoval 8 miliónů korun.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jaromír Jágr s šéfem ODS Petrem Nečasem a demižonem slivovice

Článek

Miliónové částky straně, která se potýká s úbytkem preferencí, poskytli i další sponzoři: 1 600 000 korun věnoval ODS Filip Humplík, ředitel reklamní společnosti Konektor, která pro ODS dělala volební kampaň, po půldruhém miliónu darovali brněnští podnikatelé Josef Abbrent, Václav Vejnár a Radim Bartoněk, ředitel společnosti Hotel International, s.r.o.

ODS obdržela sponzorské dary i od svých současných či bývalých exponentů. 400 tisíc korun straně přispěl mladoboleslavský primátor Raduan Nwelati, 120 tisíc věnoval místopředseda Jiří Pospíšil. 15 tisíc ODS dal i bývalý předseda Mirek Topolánek.

Částku 53 tisíc korun věnoval exposlanec Jan Morava z Mělníka, nechvalně proslulý svou aférou z roku 2008, kdy sbíral kompromitující materiály na jiné politiky - po vypuknutí kauzy musel rezignovat na poslanecký mandát.

Reklama

Výběr článků

Načítám