Hlavní obsah

Za výrok o parazitujících živnostnících čelí Mládek trestnímu oznámení

Praha
Aktualizováno

Stínový ministr financí Jan Mládek (ČSSD) čelí kvůli výroku o parazitujících živnostnících trestnímu oznámení. Podává ho Strana soukromníků ČR, která se domnívá, že se Mládek dopustil podněcování nenávisti vůči skupině osob.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jan Mládek

Článek

"Tím, že stínový ministr ČSSD Jan Mládek nazval živnostníky parazity, hrubě urazil celý živnostenský stav v ČR a reálně ukázal, kam míří ČSSD. Je to útok na celou skupinu obyvatel v ČR," uvedl místopředseda strany Aleš Hemer.

Mládek o živnostnících, kteří parazitují na zaměstnancích, mluvil v sobotu na sjezdu ČSSD. Posléze se za svá slova omluvil a řekl, že jimi chtěl kritizovat současnou vládu, která neřeší rozdíl v podmínkách výběru dani pro OSVČ a pro zaměstnance.

V pondělí na dotaz, jak zareaguje na trestní oznámení, které na něj podala Strana živnostníků, odpověděl, že tuto informaci slyší poprvé. „Budu se k tomu muset nějak postavit, až si to prostuduju,“ odpověděl.

Od jeho kritiky se už o víkendu distancoval předseda strany Bohuslav Sobotka. Odsoudili ji také premiér Petr Nečas (ODS) i Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám