Hlavní obsah

Zeman se omluvil Schwarzenbergovi za řeči o hákových křížích

Prezidentský kandidát Miloš Zeman se omluvil svému rivalovi Karlu Schwarzenbergovi za výroky svého volebního štábu. Z něj zaznělo obvinění jeho manželky Theresy kvůli tomu, že v jejím rodovém sídle údajně visí obrazy s nacistickou tématikou. Jak se ale ukázalo, není to pravda. Zeman proto v úterý v rozhovoru pro rádio Impuls Schwarzenbergovi jménem svého týmu adresoval omluvu.

Zeman se omluvil Schwarzenbergovi za řeči o hákových křížích Video: Rádio Impuls

 
Článek

Zemanovi spolupracovníci v minulých dnech uvedli, že v rodovém sídle, kde pobývá Schwarzenbergova manželka Therese, visí obrazy s hákovými kříži a hajlujícími lidmi. Hrad Hardegg, kde se měly tyto předměty nacházet, však rodině Therese Schwarzenbergové už téměř 300 let nepatří.

„Tak pokud toto prohlásil můj volební štáb, tak je férové, jestliže to není pravda, se za to panu Schwarzenbergovi omluvit. Protože šéf, tedy kandidát, odpovídá za vše, a tedy i za každou chybu svého volebního štábu,“ prohlásil Zeman.

Zfanatizovaní příznivci

Pozastavil se také nad vyhroceným průběhem kampaně. „Mě především překvapil fanatismus některých přívrženců Karla Schwarzenberga, například v záležitosti Martina Dejdara. Ale on to není jenom Martin Dejdar, mně třeba Jiřinka Bohdalová pláče do telefonu, že podobné štvanici je vystavena i ona,“ řekl Zeman.

Právě Martin Dejdar se dostal do sporu se scenáristou seriálu Zdivočelá země, v níž ztvárnil hlavního hrdinu, Jiřím Stránským, který jej zkritizoval za to, že herec vyjádřil podporu Miloši Zemanovi. Poté se Dejdarovi omluvil. [celá zpráva]

Zeman dále v rozhovoru odmítl, že by podobně „zfanatizovaní“ byli také jeho příznivci. „Kdyby ta štvanice na nějakého příznivce Karla Schwarzenberga reálně existovala, tak to Schwarzenbergův tábor zcela určitě bude zveřejňovat. Ale ona neexistuje, protože my se snažíme být slušnější než oni vůči svým názorovým odpůrcům,“ uvedl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám