Hlavní obsah

Scenárista Stránský se omluvil Dejdarovi: Psal jsem to ve vzteku

Novinky, val
Aktualizováno

Jiří Stránský, scenárista seriálu Zdivočelá země, se v pondělí v Radiožurnálu omluvil za výroky na adresu herce Martina Dejdara, jenž v historicko-dobrodružném seriálu o dění v totalitním Československu ztvárnil hlavní roli. Kritizoval jej za to, že Dejdar vyjádřil v prezidentské volbě podporu Miloši Zemanovi, a řekl, že s ním kvůli tomu rozváže spolupráci.

Foto: Milan Malíček, Právo

Scenárista Jiří Stránský

Článek

„Beru to jako velikou chybu,“ kál se Stránský. „Omlouvám se, že jsem použil nesprávná slova,“ dodal s tím, že dané prohlášení proti Dejdarovi napsal ve vzteku.

„Člověk, který po sedmnáct let všude říkal, jak mu Antonín Maděra změnil život a myšlení a všechny názory, svou volbou pana Zemana jen potvrzuje, že všechno, co o Zdivočelé zemi říkal, byly jen kecy," uvedl Stránský o víkendu v prohlášení.

Stránský se také omluvil režisérovi seriálu Hynku Bočanovi za to, že jej pod toto prohlášení spolupodepsal. „Kromě toho mám ještě jedno špatné svědomí, že jsem do toho vlastně Hynka zatáhl naprosto nevinně, protože jsem to napsal jako že za nás dva, pak jsem mu to teprve dal na vědomí. A on mně samozřejmě pak dal na vědomí, že by mě býval nejradši kopnul do šimpánu,“ připustil.

Dejdar vyjádřil obavy

Nyní doufá, že jej Dejdar pochopí. Coby člověka, který strávil část života ve vězení kvůli boji proti totalitnímu režimu, jej prý naštvalo, když herec vyjádřil podporu kandidátovi, který šel komunisty žádat o podporu.

Manažer Martina Dejdara Roman Roun uvedl za svého klienta, že se herec nehodlá k novým výrokům Stránského dále vyjadřovat. „Nemá důvod přijímat jakoukoli omluvu, protože jim vůbec nic nevyčítá,“ řekl Roun Novinkám.

Dejdar prý chápe, že Stránský s Bočanem budou volit jiného kandidáta, což je v pořádku. Považuje však za smutné, že svůj názor prezentovali touto formou. „Celé to považuje za nešťastnou událost, která se dala vyřešit v hospodě u piva a ne prostřednictvím médií,“ dodal Roun, podle kterého se Dejdar nebrání další spolupráci se zmíněnou dvojicí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám