Hlavní obsah

Levicový blbec je stejně nebezpečný jako pravicový, řekl Zeman na koncertě

– Praha
Novinky, Jiří Ovčáček

Prezidentský kandidát Miloš Zeman uspořádal na závěr kampaně pro přímou volbu koncert na pražském Staroměstském náměstí. Zemana přišli podpořit zpěváci Daniel Hůlka, Marian Vojtko, Bohouš Josef, Laďa Kerndl nebo třeba hudebník Felix Slováček. Nechyběly přitom ani Zemanovy tradiční bonmoty.

Miloš Zeman na Staroměstském náměstíVideo: Novinky

 
Článek

Koncert moderoval herec Marek Vašut. Na pódiu se postupně střídala řada umělců, dorazil i první československý kosmonaut a europoslanec za KSČM Vladimír Remek. Hlavní hvězdou ale byl Zeman. „Chtěl bych vám říct, že každý přišel dobrovolně,“ prohlásil Zeman o svých hostech k publiku, které tvořilo několik set lidí. Zároveň pozdravil ty, kteří ho podporují, ale nemohli přijít.

Jmenoval zpěvačku Lucii Bílou nebo herce Martina Dejdara. Herečka Jiřina Bohdalová a legendární fotbalista Antonín Panenka pak natočili ve prospěch Zemana zdravici, jejíž promítání bylo součástí programu koncertu.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Miloš Zeman s režisérem Filipem Renčem na středečním koncertě na Staroměstském náměstí.

Zeman na akci řečnil i odpovídal na dotazy publika. „Levicový blbec je stejně nebezpečný jako pravicový blbec,“ pronesl. Pustil se i do svého konkurenta Jiřího Dienstbiera, kterému vytknul, že používá fráze. Jmenoval třeba heslo 'Chci spravedlivý stát'. Kdo by to nechtěl,“ rýpnul si Zeman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám