Hlavní obsah

Dobešovo Hnutí pro sport má politické ambice, chce do voleb

Právo, ada

Hnutí pro sport, které zakládá bývalý ministr školství, poslanec Josef Dobeš, bude mít politické ambice a do politického souboje chce vstoupit v roce 2014 při sněmovních volbách.

Foto: Petr Horník, Právo

Josef Dobeš

Článek

„Sportovci jsou soutěživí,“ uvedl ve čtvrtek na tiskové konferenci Dobeš s tím, že jeho hnutí už jen čeká na registraci od ministerstva vnitra.

Bývalý véčkař Dobeš již prý má připravenou strukturu místních hnutí v regionech, kterou se svými spolupracovníky budoval v uplynulých měsících. „Až pískneme po registraci, nastane velký boom,“ nechal se slyšet bývalý ministr školství.

Hnutí pro sport si podle něj klade za cíl změnit podmínky pro sport v České republice. Jako jeden z cílů označil Dobeš samostatnou kapitolu státního rozpočtu pro sport, jeho vícezdrojové financování, změny v daňových zákonech, které by měly umožnit tzv. daňovou asignaci v podobě dvou procent právě na sport a využití evropských peněz zejména pro sport mládeže.

„Smyslem hnutí je změna životního stylu v České republice,“ prohlásil Dobeš. Vyzdvihl, že se mu ve středu v rámci projednávání státního rozpočtu na příští rok podařilo prosadit 800 miliónů korun pro sport.

Snahy Dobešova hnutí ocenil také předseda Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV) Miroslav Jansta, podle kterého Dobeš v minulosti ukázal, že nebyl jen ministrem školství, ale také ministrem sportu. ČSTV se nebude projektu jako nepolitická organizace účastnit, je ale připravena pomoci třeba v rámci legislativy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám