Hlavní obsah

Palas opouští ČSSD, pomůže založit klub zemanovců v Senátu

Novinky, Jiří Ovčáček

Senátor a bývalý moravskoslezský hejtman Jaroslav Palas se rozhodl vystoupit z ČSSD. Vadí mu, že část vedení strany neustále útočí na prezidentského kandidáta Miloše Zemana. Palas chce svým krokem také napomoci vzniku senátorského klubu Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ).

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaroslav Palas

Článek

„Rozhodl jsem se opustit řady ČSSD. Prvotním důvodem je, že část vedení sociální demokracie se chová neuctivě k Miloši Zemanovi, kterého považuji za jediného skutečného prezidentského kandidáta. Vadí mi také, že část vedení ČSSD neustále útočí na mou osobu,“ řekl v úterý Palas Novinkám. Doplnil, že své rozhodnutí probíral se Zemanem během jeho pondělní návštěvy Ostravy.

Palas chce navíc napomoci vzniku klubu zemanovců v Senátu. „Chci umožnit vznik klubu senátorů SPOZ,“ deklaroval. Ke vzniku klubu je třeba pěti členů horní komory. Podle informací Novinek byli do Palasova oznámení připraveni vstoupit do klubu SPOZ čtyři senátoři. S Palasem by tak měl být dosažen potřebný počet pro vznik uskupení.

Pro SPOZ by vznik parlamentního klubu byl výraznou vzpruhou, a to i z hlediska prezidentské volby, ve které strana prosazuje Zemana. SPOZ se nyní podílí na vládě ve dvou krajích, Pardubickém a Zlínském.

Reklama

Výběr článků

Načítám