Hlavní obsah

Šéf vězeňské služby rezignoval

Právo, rav, jt
Aktualizováno

Šéf vězeňské služby Jiří Tregler ve středu rezignoval na svou funkci. Právu řekl, že tak učinil z ryze osobních důvodů. Svoji rezignaci podal ministru spravedlnosti prostřednictví prvního náměstka ministra spravedlnosti Daniela Voláka. Podle informací Práva ze dvou na sobě nezávislých zdrojů ale zřejmě pouze předešel svému odvolání, které se mělo odehrát v těchto hodinách.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Tregler

Článek

„Z osobních důvodů jsem na svou funkci rezignoval. Svou rezignaci jsem dnes předal panu ministrovi prostřednictvím jeho prvního náměstka (Danila Voláka),“ řekl ve středu Právu Tregler.

Informace o tom, že se chystalo jeho odvolání, nemá, bylo to prý čistě jeho rozhodnutí. Rezignace nabude účinnosti ve čtvrtek.

Tregler zatím nemá jasno, zda ve vězeňství bude dál působit anebo odejde ze služebního poměru. „V tuto chvíli ještě nějaké varianty zvažuji, takže nejsem definitivně rozhodnutý,“ podotkl Tregler.

Mělo přijít rázné systémové opatření

Ministerstvo se zatím k jeho kroku nevyjádřilo, ještě odpoledne však právě náměstek Volák Právu na otázku ohledně nedostatku financí ve vězeňství bez dalších podrobností řekl: „Situace je ve vězeňské službě složitá už dlouhodobě, takže je třeba přijmout nějaké rázné systémové opatření uvnitř služby.“

Tregler byl ve funkci od července 2010, kdy jej vedením pověřil tehdejší šéf resortu spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS).

V rámci vězeňské služby působil Tregler od roku 1986. První zkušenosti s managementem získal během devítiletého angažmá ve Věznici Horní Slavkov. V roce 1995 přijal místo 1. zástupce ředitele Věznice Pardubice a o pět let později se stal jejím ředitelem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám