Hlavní obsah

Pil jsem Hanáckou vodku z lahve s kolkem, říká muž osleplý metanolem

– Opava • Aktualizováno
Právo, Aleš Honus

Čtyřiatřicetiletý Tomáš z Budišova nad Budišovkou, který se zřejmě přiotrávil nekvalitním alkoholem, leží od úterního večera ve vážném stavu ve Slezské nemocnici v Opavě. Na rozdíl od většiny postižených není v bezvědomí, má ale problémy se zrakem. Tvrdí, že pil kolkovaný alkohol z kamenné prodejny.

Foto: Slezská nemocnice Opava

Čtyřiatřicetiletý Tomáš leží od úterního večera ve vážném stavu ve Slezské nemocnici v Opavě. Tvrdí, že pil kolkovaný alkohol z kamenné prodejny.

Článek

„Pil jsem Hanáckou vodku z lahve, která byla opatřena kolkem. Kolegové ji koupili v obchodě u hřbitova. O otravách jsme věděli, ale mysleli jsme si, že se to týká pouze rozlévaného alkoholu,“ tvrdí.

Výrobcem této lahve vodky je společnost Granette & Starorežná Distilleries.Ta se k tomu Novinkám odmítla vyjádřit s tím, že připravuje tiskové prohlášení.

„Vidím jen velmi mlhavě a připadám si pořád opilý a malátný. Z těla mi čouhá spousta hadiček,“ tlumočil slova Tomáše mluvčí nemocnice Daniel Svoboda. „Pacient byl po vyšetření napojen na umělou ledvinu. Je při vědomí a komunikuje,“ dodal mluvčí.

Kamarádi problémy nemají

Tomáš prý slavil celý víkend narozeniny. V neděli večer jeho kamarádi přinesli čtyři půllitry vodky. Lahve prý zakoupili v místní večerce, stejně jako už několikrát dříve. „Všechny lahve s vodkou byly opatřeny kolkem. Vím to zcela určitě, s jedním vrškem jsem si hrál a kolek jsem z něj sloupával,“ řekl.

V pondělí podle svých slov odešel do práce, kde se mu udělalo špatně. V úterý už do práce nešel, a navíc začal mít problémy s viděním. Lékaře požádal o pomoc až v úterý večer na naléhání přítelkyně.

Lékaři při testech skutečně potvrdili otravu metylalkoholem. „Doufám, že se mi zrak vrátí. Vidím jen obrysy, ale myslím, že se to už začíná trošku lepšit,“ dodal. Jeho kamarádi, kteří pili alkohol ze stejného zdroje, nemají žádné zdravotní problémy. Je to způsobeno nejspíš tím, že vodku prokládali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám