Hlavní obsah

Celý týden má být krásně, ochlazení přijde až v neděli

– Praha
Novinky, val

Na přelomu července a srpna čeká Českou republiku horký a slunečný týden bez výrazných výkyvů počasí. Zatímco v první polovině týdne bude zemi ještě ovlivňovat chladnější vzduch od západu, ve čtvrtek by měly nastoupit přímo tropické teploty. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Počasí v nadcházejícím týdnu bude přát vodním radovánkám.

Článek

Po proměnlivém a mnohde deštivém víkendu nastoupí už v pondělí na většině území České republiky polojasné počasí s odpoledními teplotami od 20 do 24 stupňů Celsia. Pouze na Moravě a ve Slezsku se mohou ojediněle vyskytnout slabé dešťové přeháňky.

Jasno až polojasno bude také v úterý. Ranní teploty budou poměrně nízké, mezi 10 až 14 stupni, odpoledne už ale vystoupají na letních 22 až 26 stupňů. Na některých místech se mohou občas vyskytnout slabé přeháňky.

Ve středu bude slunečno a jasno, maximálně polojasno. Odpoledne se rtuť teploměrů dostane na 23 až 27 stupňů.

O víkendu se může ochladit

Výraznější zlom přijde ve čtvrtek, kdy teploty překonají 30stupňovou hranici. Konkrétně by mělo být 27 až 31 stupňů, ráno 17 až 13 stupňů. Celý den bude převážně jasno, odpoledne mohou při přechodně zvětšené oblačnosti přijít přeháňky nebo bouřky.

Jasno až skoro jasno vydrží i v pátek. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 14 - 18 stupni, odpoledne mezi 28 až 32 stupni. V pozdějších hodinách se navíc mohou vyskytnout bouřky nebo přeháňky.

Teplo by mělo být také počátkem víkendu. V sobotu teploty vystoupají až na 33 stupňů. Pak se ale dostaví vlnící se studená fronta, která s sebou přinese ochlazení i četnější srážky včetně bouřek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám