Hlavní obsah

Dobeš je zpátky na ministerstvu, radí svému dočasnému nástupci

Právo, Novinky, jas, jim
Praha
Aktualizováno

Bývalý ministr školství Josef Dobeš (VV) zůstává i po své demisi na ministerstvu a působí jako poradce svého nástupce Ladislava Němce, který byl dočasně pověřen vedením úřadu. Novinkám to ve čtvrtek potvrdilo tiskové oddělení úřadu.

Foto: Petr Horník, Právo

Josef Dobeš (VV)

Článek

"Dobeš pracuje s prvním náměstkem Ladislavem Němcem na veškeré agendě, kterou nebylo možné z časových důvodů kompletně předat. Je to pouze do doby nástupu nového ministra školství, mládeže a tělovýchovy," sdělilo ministerstvo.

"Realita je taková, že když jsem končil k 31. 3., tak mě poprosil pan náměstek, abych do doby, než nastoupí na ministerstvo řádný ministr či ministryně, mu pomáhal,“ sdělil Právu Dobeš.

Pracuje na třetinový úvazek

Podle něj stále platí, že jeho hlavní prioritou je odpočinek, ale pro Němce, coby kamaráda, kterého na ministerstvo přivedl, byl ochoten pracovat, a to na třetinový úvazek.

"Nevím, co to obnáší finančně, to mě nezajímalo,“ řekl Dobeš. Na ministerstvu podle svých slov jedenkrát týdně probírá s Němcem všechny klíčové oblasti kromě regionálního školství, které měl Němec předtím pod svou správou.

Dobeš opustil křeslo ministra kvůli svému nesouhlasu s vázáním prostředků rozpočtu ministerstva školství. Na něm se v rámci úsporných opatření usnesla vláda. Školství by mělo přijít o 2,5 miliardy, což podle Dobeše i Němce povede ke snížení platů pedagogů i nepedagogických pracovníků.

Reklama

Související témata:

Související články

Dobeš předal Nečasovi demisi

Ministr školství Josef Dobeš (VV) přinesl v pátek na úřad vlády demisi premiérovi Petru Nečasovi (ODS). Učinil tak podle svých slov proto, že nemohl souhlasit...

Výběr článků

Načítám