Hlavní obsah

Pozemkovému fondu radí za 270 tisíc 22letá přítelkyně kouče Hadamczika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozemkový fond ČR si jako ekonomickou konzultantku najímá 22letou absolventku střední školy Lucii Placzkovou. Za poradenské služby může ročně inkasovat až 270 tisíc korun. Placzková je shodou okolností přítelkyní trenéra hokejové reprezentace Aloise Hadamczika. Ten se dobře zná s šéfem fondu Radimem Zikou, neboť spolu hrají v jednom hokejovém týmu. Informaci přinesly Hospodářské noviny (HN).

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ředitel Pozemkového fondu ČR Radim Zika

Článek

Jakou státní fond požaduje po ženě práci, smlouva neupřesňuje. "Službami se podle této smlouvy rozumí poskytování ekonomického poradenství a konzultační činnosti, vypracování vyjádření a rozborů a dalších úkonů," stojí v dokumentu.

"Podle odhadu mandatáře její celková výše nepřekročí 270 000 korun," píše se ve smlouvě o odměně pro Placzkovou. Hned první měsíc po podepsání kontraktu fakturovala fondu 33 600 Kč s daní.

Zkušenosti nejsou potřeba

Podle listu Placzková absolvovala střední školu v moravskoslezském Hlučíně a nemá s agendou fondu žádné zkušenosti. Jedinou dohledatelnou pracovní zkušeností je její internetový obchod zaměřený na hokejové vybavení. Řídí ho pod hlavičkou své firmy Play Sport, založené loni v létě.

Placzková HN odmítla říci, co pro fond udělala: "Nezlobte se, já k tomu nemám co říkat." Ani Zika nechtěl na otázky kolem smlouvy odpovídat. Hadamczika, který mimo jiné hraje se Zikou v amatérském týmu Northernstars, se listu nepodařilo kontaktovat.

Zika má pro přátele pochopení

Zika si podle dřívějších informací HN za poradce najal i své známé z liberecké ODS, jejíž je šéfem. Například s bývalým primátorem Liberce Jiřím Kittnerem podepsal smlouvu na 720 000 ročně, uvedl list. Za poradenské služby chce podle něj letos PF utratí skoro 25 miliónů Kč.

Pozemkový fond za Zikova vedení provázejí rovněž podezřelé prodeje a směny pozemků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám