Hlavní obsah

Babák se dušuje, že půjčky na sponzoring VV už splatil

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanec Věcí veřejných Michal Babák řekl Právu, že půjčku na zhruba šest miliónů korun, které daroval své straně v letech 2009 a 2010 splatil loni ze svých příjmů. „Peníze jsem vydělal, řádně zdanil a dluh splatil,“ vysvětlil Babák.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanec VV Michal Babák

Článek

Doložil to kopií svého daňového přiznání za rok 2011, které podal na finančním úřadě v Blansku. Uvedl, že měl příjmy na úrovni 13 miliónů korun a na daních z prodeje opce na akcie auditorské společnosti zaplatil bezmála 1,5 miliónu korun, přičemž celkově státu odvedl na dani 1,8 miliónu korun.

Babák před vstupem do politiky slíbil, že celý poslanecký plat dá na charitu. Z jeho daňového přiznání za minulý rok vyplývá, že na charitu poslal 776 tisíc korun, tedy zhruba tolik, co si ve Sněmovně vydělal.

Vysvětlil také důvod, proč mu připlácí Sněmovna ročně 187 000 korun za nájem bytu v Praze, když tam vlastní jiný byt, a ten pronajímá. „Pro bydlení v Praze používám v současné době větší pronajatý byt 1 4, kde nyní žiju s manželkou a třemi dětmi. Nájemné za něj platím z poslaneckých náhrad na bydlení a z pronájmu bytu 1 2, který v Praze mám již z dřívějška, ale který je pro rodinu s dětmi příliš malý. V Praze bydlíme celotýdenně,“ řekl Právu Babák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám