Hlavní obsah

Listopad bude teplý, sníh se objeví v prosinci

Novinky, jas

Následujících 30 dní bude podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) teplotně nadprůměrných. Meteorologové očekávají, že sníh by se v nižších polohách mohl objevit na počátku prosince, kdy se začne výrazněji ochlazovat. Do té doby budou odpolední maxima šplhat i k deseti stupňům Celsia.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

V období od 11. do 20. listopadu bude podle meteorologů převážně jasno až polojasno. Postupně se začnou objevovat mlhy a nízká oblačnost s mrholením, které může být mrznoucí.

V noci mohou teploty klesat až do minus pěti stupňů, přes den se rtuť teploměru bude šplhat až k devíti stupňům. Uprostřed období však ČHMÚ očekává teploty pouze kolem tří stupňů.

Výhled počasí od 11. 11. do 10. 12
10.až 20. 11.jasno či polojasno, postupně více oblačnosti, max. teploty 3 až 9 °C
21. až 30. 11.zataženo, postupně s přeháňkami či deštěm, max. teploty 5 až 11, postupně 0 až 6 °C
1. 12. až 10. 12.oblačno, později i polojasno, místy srážky, postupně sněhové, max. teploty 3 až 9, postupně -2 až 4 °C
zdroj: ČHMÚ

V další dekádě od 21. do 30. listopadu bude zpočátku zataženo s nízkou oblačností, ojediněle se vyskytnou mlhy, mrholení nebo déšť. Postupně se zatáhne a přijdou přeháňky či déšť. Ty mohou být smíšené či sněhové. Nejnižší noční teploty budou postupně klesat od minus jednoho stupně k minus čtyřem stupňům. Přes den budou kolísat v intervalu pěti až 11 stupňů, postupně pouze mezi nulou a šesti stupni.

Od 1. do 10. prosince bude nejprve oblačno, postupně se bude vyjasňovat až na polojasno. Případný déšť bude střídat sněžení. V noci bude teplota klesat nejprve k minus dvěma, později až k minus šesti stupňům. "Při celonočním vyjasnění a na sněhové pokrývce může být až minus deset stupňů," očekávají meteorologové.

Denní maxima očekávají meteorologové nejprve mezi třemi a devíti stupni, postupně poklesnou na interval mezi čtyřmi a minus dvěma.

Reklama

Výběr článků

Načítám