Hlavní obsah

Na Staroměstském náměstí lidé vzpomínají na oběti středeční nehody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Lidé i ve čtvrtek přicházeli na pražské Staroměstské náměstí uctít památku obětí středeční letecké nehody, při níž zahynul hokejový tým ruské Jaroslavle, včetně tří českých reprezentantů - Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka. Ve tři hodiny odpoledne začal vzpomínkový akt.

Stovky lidí vyjádřily na Staroměstském náměstí smutek nad smrtí českých hokejistůVideo: Novinky

 
Článek

Kolem spontánně vytvořené piety se odpoledne sešlo několik stovek lidí, kteří skandovali hesla jako Hoši, děkujem, či Kdo neskáče, není Čech, jimiž fanoušci obvykle vítají hokejisty po úspěšných turnajích. Došlo i na zpěv české státní hymny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pieta na Staroměstském náměstí

Podle informací z místa se mezi truchlícími krátce objevil i hokejový reprezentant Patrik Eliáš, který přišel jako mnoho jiných zapálit svíčku a věnovat obětem havárie tichou vzpomínku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pieta na Staroměstském náměstí

Svaz připraví rozloučení pro fanoušky

Šéf českého hokejového svazu Tomáš Král ve čtvrtek odpoledne na tiskové konferenci uvedl, že na Staroměstském náměstí vznikne pódium a "oficiální" pietní místo, kde budou lidé moci pokládat květiny, zapalovat svíčky, případně podepsat kondolenční listiny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Oficiální rozloučení fanoušků s hokejisty proběhne na Staroměstském náměstí po převozu těl do České republiky. K tomu podle Krále dojde nejdříve v neděli. Převoz bude zajišťovat ruská strana.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Staroměstském náměstí lidé vzpomínají na oběti středeční nehody Video: Novinky

Svaz rovněž oznámil, že čísla, s nimiž hokejisté v reprezentaci nastupovali, budou vyřazena.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Letadlo s hokejisty ruského týmu Lokomotiv Jaroslavl havarovalo ve středu odpoledne nedaleko jaroslavlského letiště. Na jeho palubě zemřelo 43 lidí. Kromě Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka zahynula například také legenda slovenského hokeje Pavol Demitra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obřad za zesnulé hokejisty v JaroslavliVideo: Reuters

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám