Hlavní obsah

O víkendu čeká Česko pořádná sprcha

Právo, Novinky, ras, jim

Po pondělním mírném ochlazení se do Česka vrací letní počasí s teplotami místy až 29 stupňů. Až do čtvrtka by se teplé a slunečné dny měly obejít prakticky bez bouřek. V sobotu ovšem čeká území ČR pořádná sprcha.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V úterý bude převážně polojasno, pouze odpoledne a navečer se očekávají ojedinělé přeháňky. Denní maxima se budou pohybovat mezi 24 až 28 stupni Celsia.

Polojasná až skoro jasná obloha by měla vydržet i po celou středu, teploty ale přechodně poklesnou k intervalu od 18 do 22 stupňů Celsia.

Nejvíce slunce bude ve čtvrtek, kdy by měla být obloha bez mraků a rtuti teploměrů opět porostou k 23 až 27 stupňům Celsia. Ojediněle se už mohou vyskytnout bouřky. Pak už to ale půjde s počasím z kopce.

Blesky, kroupy, lijáky

Na víkend meteorologové předpovídají lijáky, bouřky, a na některých místech dokonce i krupobití. Také se minimálně o pět stupňů ochladí.

V pátek má být v noci ještě mezi devíti až 13 stupni, přes den mezi 24 až 28 stupni Celsia. Od Německa se začnou do ČR pomalu valit mraky, které přinesou přeháňky, silné srážky i bouřky. Postupně velká oblačnost dorazí i na Moravu a do Slezska.

Následující noc teploty klesnou na 11 a přes den nepřekročí 21 stupňů Celsia. Celý den bude provázen vytrvalým deštěm a bouřkami.

V neděli odpoledne by se mělo alespoň na nějaký čas prodrat přes mraky slunce. Teplotu to ale nad 22 stupňů Celsia nezvedne.

Reklama

Výběr článků

Načítám