Hlavní obsah

Huml: Podle Bárty chtěla Kočí šestimiliónový úplatek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanec Stanislav Huml už nechce mít se stranou Věci veřejné nic společného. V pořadu České televize nicméně zveřejnil některé zákulisní informace o pozadí peněz, které dostala z VV vyloučená Kristýna Kočí od ministra dopravy Víta Bárty.

Foto: Milan Malíček, Právo

Stanislav Huml

Článek

Ačkoli Radek John oficiálně tvrdí, že půlmilión, který dal Bárta Kočí, byl půjčkou, podle Humla ve čtvrtek  Bárta na jednání ve svém bytě řekl, že si Kočí řekla o šestimiliónový úplatek. Předaný půlmilión představoval prý první splátku, prohlásil Huml s odkazem na nejmenovaného poslance VV, který se jednání účastnil.

Huml také uvedl, že Kočí o penězích od Bárty dopředu informovala Radka Johna. Podle něj se zachovala zcela v souladu se zákonem, tak jak měla.

Huml odmítl, že by on sám dostal nějaké peníze jako rovněž vyloučený místopředseda VV Jaroslav Škárka a Kočí. "Já jsem dostal jiný vzkaz v podobě vykonstruované kauzy," uvedl Huml, který platil za rebela uvnitř poslaneckého klubu VV, ale členem strany nikdy nebyl.

Škárka se nyní podle Humla skrývá, platí si ochranu a bojí se o svůj život. Peníze od Bárty údajně dlouho považoval za plat místopředsedy strany.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám