Hlavní obsah

Znovu přichází zima, o víkendu bude až minus 10 stupňů

Novinky, jas
Aktualizováno

V nejbližších dnech se počasí vrátí k lednovému charakteru a jak do nížin, tak především do horských oblastí se vrátí sněhové přeháňky. Na horách tak může během čtvrtka a pátku napadnout až 30 centimetrů sněhu. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

O víkendu by podle meteorologů mohlo napadnout až 30 centimetrů sněhuVideo: Novinky

 
Článek

"Občasné sněžení či smíšené srážky se objeví již ve středu," doplnila Honsová s tím, že na vině je chladné severní proudění, které bude počasí na našem území ovlivňovat až do konce týdne.

Ve čtvrtek očekávají meteorologové proměnlivou oblačnost se sněhovými přeháňkami. Postupně se bude ochlazovat, takže noční teploty klesnou na hodnoty mezi nulou a minus čtyřmi stupni Celsia. Přes den se rtuť teploměru vyšplhá na minus dva až dva stupně. Ráno se může objevit náledí, upozornila Honsová.

"Velmi podobně bude i v pátek," uvedla meteoroložka s tím, že denní maxima se budou pohybovat již pouze mezi minus čtyřmi stupni a nulou. Znovu se musíme připravit na sněhové přeháňky, které budou v horských oblastech trvalejší.

Méně oblačnosti by mělo být o víkendu. Polojasná obloha přinese i další pokles teplot, které se v sobotu ráno dostanou na minus šest až minus deset stupňů Celsia, přes den vyšplhají na minus čtyři stupně až nulu. V neděli bude přes den mezi minus pěti a minus jedním stupněm.

Zimní charakter by se měl podle výhledu udržet i poslední lednový týden, kdy se znovu musíme připravit na občasné sněžení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám