Hlavní obsah

Počasí slibuje krásný a slunečný víkend

Novinky, Luděk Fiala
Praha

Série dní s oblohou zataženou nízkou inverzní oblačností je u konce. Od pátku se začnou mraky protrhávat a víkend se bude odehrávat ve znamení slunečného počasí, které vydrží až do poloviny příštího týdne, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Po zataženém týdnu nízkou inverzní oblačností nás čeká slunečný závěr týdne,“ řekla Honsová.

Ve srovnání s uplynulými dny, kdy lidi trápil nedostatek slunečního svitu i vysoké koncentrace prachu převyšující limity, přijde velmi příjemný víkend, zároveň se ale bude postupně ochlazovat.

Nejtepleji bude ještě v pátek, kdy teploty vystoupí na 14 až 18 stupňů, v nejnižších oblastech, například na Brněnsku, však bude panovat inverze a teploměry ukážou jen kolem 12 stupňů.

O víkendu má být skoro jasno až polojasno. Ráno se objeví mlhy a teploty klesnou na pět stupňů až nulu, přes den vystoupí v sobotu na 11 až 15, v neděli už jen na 10 až 14 stupňů. „Díky slunečné obloze a slabému větru ale bude pocitová teplota zhruba o dva stupně vyšší,“ poznamenala Honsová.

Na slunečné dny se podle ní můžeme těšit i počátkem nového pracovního týdne, kdy bude nadále ovlivňovat počasí nad střední Evropou oblast vysokého tlaku vzduchu od severovýchodu. Od středy začne opět přibývat na většině území nízká inverzní oblačnost, srážky se ovšem nečekají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám