Hlavní obsah

Koaliční političky získaly funkce intimním stykem, napsala Paroubková

Právo, Novinky, vm, jim, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Manželka expředsedy ČSSD Jiřího Paroubka Petra napsala ve čtvrtek v esemesce zaslané časopisu Reflex, že političky stávající koalice se na vysoké posty a do úřadů dostaly intimním stykem. Napsala to jako odpověď na otázku časopisu ohledně soudního sporu, který s Reflexem vede.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jiří Paroubek s manželkou Petrou

Článek

Zároveň označila kreslíře Štěpána Mareše za „duševního onanistu“, který by se podle ní měl nyní „ukájet“ právě na těchto političkách.

"Já jsem 11 let šťastně vdaná. Toto mě dosud nenapadalo. Léta jsem urputně pracovala v komunální politice, ale o takové rychlé kariéře jsem ještě neuvažovala," řekla s úsměvem Novinkám místopředsedkyně Věcí veřejných Karolína Peake.

"K výrokům paní Paroubkové se nemíním vyjadřovat. Hlasy 11,7 procent voličů Moravskoslezského kraje pro VV hovoří samy za sebe, stejně jako téměř 6000 preferenčních hlasů pro moji osobu," řekla Novinkám předsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných Kristýna Kočí.

Soudní spor byl veden kvůli karikatuře Zelený Raoul, kde byla Paroubková vyobrazena při sexu s manželem.

Foto: Reflex, Novinky

„Teď se může pan Mareš a další podobní duševní onanisté ukájet na političkách stávající koalice, které se na vysoké posty a do úřadů dostaly doslova a do písmene intimním stykem,“ uvedla doslova v textové zprávě Paroubková adresovanou časopisu. Reflex její odpověď zveřejnil ve čtvrtek na svém webu.

Místopředsedkyně Sněmovny Vlasta Parkanová (TOP 09) glosovala pro Novinky vyjádření Paroubkové slovy: „Není to vtipné a snad ani agresivní. Jen nekonečně hloupé“.

Paroubková v úterý neuspěla u odvolacího vrchního soudu v Praze s žádostí o omluvu od magazínu. [celá zpráva]

„Ukájení komplexů a nenávisti na těhotné ženě je i daleko na východ od nás považováno za společensky nepřijatelné,“ napsala mimo jiné Paroubková v SMS.

Od členky ČSSD, kterou paní Paroubková stále je, mne takové výroky mrzí, protože v očích veřejnosti to nebude vypovídat o ničem jiném, než o vlastní zhrzenosti
členka soc.dem. v Praze Gabriela Kalábková

Podle jejích slov od českých soudů od počátku nečekala, že by mohla uspět. Podle ní však Štrasburk má precedent, který by jí měl dopomoci k vynucení omluvy.

Kolegyním v ČSSD se výrok nelíbí

Bývalá stínová ministryně pro ženu a rodinu za ČSSD Anna Čurdová míní, že lidé mají jiné starosti, než má Paroubková. „Myslím, že lidé mají jiné starosti, než řešit, jak se někdo dostal do politiky nebo soudy s Reflexem,“ řekla ve čtvrtek Právu.

Kritiky se manželka expředsedy dočkala i od bývalé poslankyně Gabriely Kalábkové, která je členkou soc. dem. na Praze 5. Té šéfuje Paroubek.

„Od členky ČSSD, kterou paní Paroubková stále je, mne takové výroky mrzí, protože v očích veřejnosti to nebude vypovídat o ničem jiném, než o vlastní zhrzenosti. ČSSD byla vždy stranou slušných lidí a ráda bych, aby takovou zůstala,“ sdělila Právu Kalábková.

Text SMS zprávy adresované časopisu Reflex
„Jedinou další cestou je pro mě soud ve Štrasburku, od českých soudů jsem nic nečekala. Ve Štrasburku precedenční rozhodnutí jednoznačně mluví v můj prospěch. Věřím, že české soudy si z toho pak vezmou příklad. Ukájení komplexů a nenávisti na těhotné ženě je i daleko na východ od nás považováno za společensky nepřijatelné. Teď se může pan Mareš a další podobní duševní onanisté ukájet na političkách stávající koalice, které se na vysoké posty a do úřadů dostaly doslova a do písmene intimním stykem.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám