Hlavní obsah

Víkend konečně bude slunečný a teplý

Novinky, jas

Ač to tak možná na řadě míst nevypadá, o víkendu si v České republice užijeme krásné počasí s teplotami, které budou po oba dva dny atakovat letních 25 stupňů Celsia. Ani výhled na další dny zatím nenapovídá, že by se mělo počasí nějak výrazněji zhoršit. Novinkám to sdělil mluvčí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) Petr Dvořák.

Foto: Profimedia.cz

Článek

K ubývání oblačnosti bude podle meteorologů docházet již v průběhu pátku, přičemž večer by již mělo být na většině území zcela jasno.  "Zbytková oblačnost se ještě může vyskytovat na východě republiky," doplnil Dvořák.

V sobotu pak bude jasno až skoro jasno se slabým proměnlivým větrem a teplotami mezi 20 a 25 stupni Celsia.

Stejný ráz si počasí v České republice uchová i v neděli, kdy by mohlo být ještě nepatrně tepleji. Opět bude skoro jasno s mírným  jihovýchodním či proměnlivým větrem. "Odpolední maxima se opět budou pohybovat kolem 25 stupňů," doplnil Dvořák.

Také první polovina příštího dne slibuje podle meteorologů skorojasnou až polojasnou oblohu. Zejména na západě území se mohou objevit bouřky a jejich doprovodné jevy jako přeháňky a silnější vítr. Teploty by se měly i nadále pohybovat v rozmezí příjemných 20 až 25 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám