Hlavní obsah

ODS klipem straší před levicovým peklem

Praha
Aktualizováno

Některé strany představily nové klipy, jimiž se dva týdny před volbami snaží přilákat voliče, případně je přesvědčit, že má smysl k volbám chodit. Nová videa uvedli ODS a zelení. ODS v animovaném příběhu nerozhodnutého voliče hrozí levicovým peklem, pro zelené natočil klip exprezident Václav Havel, varoval v něm před další zástavbou.

Článek

"Lhostejný" volič v klipu ODS nahlíží do toho, co ho čeká, pokud k volbám nepůjde. Ocitne se v pekle, kde na něj útočí animované postavičky s hlavami levicových politiků, ti komunističtí mu zakazují internet, sociálnědemokratičtí ho nutí dolovat uhlí do úmoru, příšerky po něm chtějí daně ze všeho možného.

„Je to apel na všechny občany, kteří zvažují, zda jít k volbám, nebo ne, protože každý hlas má sílu rozhodnout o tom, zda zvítězí odpovědná řešení, nebo lži a dluhy. Každý hlas rozhodne o tom, zda příštím premiérem ČR bude buď Jiří Paroubek, nebo Petr Nečas,“ vysvětlil šéf volební kampaně ODS Ivan Langer.

Havel varuje před zástavbou

Spot k volbám natočil i exprezident Václav Havel. Chce jím před volbami podpořit  Stranu zelených. Mluví v něm o obavách ze zastavování krajiny. Zelení jsou podle něj jedinou stranou, která tyto jeho obavy sdílí.

"Mě tato věc rozčiluje, mluvívám o ní často a jsem rád, že je aspoň jedna strana, která sdílí moji pochybnost o tomto rozrůstání lidského osídlení," uvedl v klipu nazvaném Sídelní kaše, který v pátek zelení pověsili na svůj web.

"Původně jsme uvažovali, že tohle video použijeme i jako televizní spot. Nakonec jsme se ale rozhodli pro spot, který představuje více programových priorit Strany zelených a ve kterém vystupují voliči, kteří se nám přihlásili přes Facebook," uvedl v tiskové zprávě předseda zelených Ondřej Liška.

Havlův klip se tak stal součástí blogu www.zeleni.cz/zelenina, do kterého zelení zařazují příspěvky svých sympatizantů. "Najdete na něm zcela novou povídku Jaroslava Rudiše, nahrávky kapel Hm a tři tečky a rappera Vladimíra 518 nebo dosud nepublikované video o Janu Kaplickém od Olgy Špátové," uvedl Liška. Vzkaz zeleným podle něho nahrál i slavný horolezec Reinhold Messner.

Dalším předvolebním projektem zelených je stránka www.neodpustime.cz, která je propojena se sítí Facebook a interaktivní formou představuje některé z priorit Strany zelených.

Reklama

Výběr článků

Načítám