Hlavní obsah

Ministerstvo tiše rozšířilo povolení pro Fortunu a Chanci

Novinky, Jiří Mach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Šéf lidovců Cyril Svoboda v pátek upozornil na "tiché" vydání povolení k rozšířenému působení některých sázkových kanceláří ministerstvem financí a požádal šéfa resortu Eduarda Janotu, aby žádná povolení již nevydával. Janota potvrdil, že se jednalo o Fortunu a Chanci. Stalo se tak bez jeho vědomí a hodlá sáhnout k personálním změnám na ministerstvu.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Eduard Janota

Článek

Ministr financí Eduard Janota upřesnil, že některé žádosti zdědil po předchozí administrativě, ale vydal údajně nařízení, aby se žádná další povolení neudělovala. Podle jeho slov licence udělil některý z jeho podřízených bez jeho vědomí.

Ministr chce záležitost do neděle prověřit, poté zřejmě provede v resortu personální změny. Poděkoval navíc Asociaci provozovatelů kursových sázek, která přislíbila povolení anulovat.

"Šlo o určitou změnu herních pravidel, o sázení na číselné loterie,“ vysvětlil Novinkám mluvčí resortu Ondřej Jakob a znovu ujistil, že po konzultaci ministerstva s asociací sázkařů nikdo povolení nevyužije.

Mluvčí nechtěl předvídat, k jakým personálním změnám dojde. "Ředitelka, co to měla na starosti, už na ministerstvu není,“ dodal.

Zákon o hazardu leží ve Sněmovně

"Mám obavu, že do přijetí nového zákona, se lobbisté pokusí urvat, co se dá, a my chceme, aby tomu ministerstvo zabránilo,“ prohlásil na tiskové konferenci v pátek Svoboda s tím, že s Janotou se na tomto postupu shodli. Ve Sněmovně totiž leží lidovecký návrh na regulaci hazardu, do jeho projednání by se neměly žádné licence vydávat, shodl se Svoboda s Janotou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám