Hlavní obsah

Senátor Moldan nebude kandidovat za ODS, spolupracovat bude s TOP 09

Zakládající člen ODS a první ministr životního prostředí polistopadové éry Bedřich Moldan se se svou stranou loučí. Kutnohorský senátor nebude za ODS znovu kandidovat, spolupracovat ale bude úzce s TOP 09, potvrdil Novinkám ve středu Moldan. U konzervativců očekává větší zájem na realizaci ekologických témat, která mu jsou blízká.

Článek

"Je třeba podotknout, že zůstávám v senátorském klubu ODS, což už naznačuje, že se se stranou nerozcházím ve zlém," uvedl Moldan. Dodal, že členem strany by přestal být po 31. březnu.

Do žádné další strany už nehodlá čtyřiasedmdesátiletý senátor vstupovat, doplnil však, že chce v budoucnu vytvářet ekologický program pro TOP 09 a úzce s ní v tomto ohledu spolupracovat.

"S TOP 09 budu úzce spolupracovat na jejím ekologickém programu, tady vidím mnohem větší prostor k realizaci ekologických témat. To je ten důvod,“ vysvětlil Moldan.

Kutnohorská ODS povolává Talmanovou

Nakonec ani nevyloučil, že by se mohl na kandidátce TOP 09 v nadcházejících senátních volbách objevit. "Kandidaturu v barvách TOP 09 jako nezávislý zatím zvažuji, ale to je až za dlouho,“ sdělil Novinkám Moldan s tím, že za Kutnohorsko ale kandidovat nebude. 

Za ODS na Kutnohorsku by měla do Senátu kandidovat současná místopředsedkyně Sněmovny a partnerka stranického předsedy Mirka Topolánka Lucie Talmanová. [celá zpráva]

Osobnost Bedřicha Moldana

Senátor Bedřich Moldan je mezinárodně uznávaným odborníkem na ekologickou problematiku. Od roku 1997 je profesorem v oboru ochrana životního prostředí. Je zakladatelem a ředitelem Centra pro otázky životního prostředí Univerzity Karlovy. Účastnil se mezinárodních vědeckých projektů pod patronací UNESCO a dalších mezinárodních organizací.

Talmanová ke kandidatuře do Senátu svolila poté, co ji oslovila kutnohorská ODS, i když ještě loni měla v úmyslu stáhnout se z politického života. Svou kandidaturu podmínila primárkami, sama prý ale Moldana vytlačit nechtěla. Předseda místního sdružení Pavel Bohatec na dotaz Novinek Moldanovu kandidaturu nevyloučil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám