Hlavní obsah

Na večírek firmy, která si komiksem utahuje z propouštení, přijdou anarchisté i odboráři

– Praha
Právo, če

Ohlášený čtvrteční Vánoční večírek společnosti BNV consulting ve Zlaté konvici na Staroměstském náměstí zřejmě nebude mít tu správnou pohodovou atmosféru. Společnost BNV popudila nejen zaměstnance dopravního podniku komiksovou pozvánkou na svou párty, na níž si střílí z propouštěných pracovníků Dopravního podniku, ale také anarchisty.

Článek

Československá anarchistická federácia (ČSAF) na svých webových stránkách totiž také zve k vánočnímu slavení. „Jestli se chcete pobavit s těmi, kdo se smějí propouštěným pracujícím, nebo jste sami byli propuštěni či někdo z vašich blízkých, přijďte také. Určitě bude veselo,“ slibují. Představitelé BNV consulting podle anarchistů ukázali jednu z tváří kapitalismu – výsměch privilegovaných pracujícím lidem.[celá zpráva]

Foto: Novinky

Podle ČSAF zatímco stovky zaměstnanců vstávají dříve než ostatní, aby se mohli lidé ve městě dostat do práce a do škol, neproduktivní kravaťáci z managementů a poradenských firem vtipkují na téma, kolik dopraváků zase nechají propustit. „Jejich vtípky se jim jednoho dne nemusejí vyplatit. Měli by si to začít uvědomovat. Ale v první řadě si to musíme uvědomit my, vysmívaní,“ stojí v pozvánce ČSAF.

Ke vchodu do Zlaté konvice zvou na setkání v 18:45 i některé odborové organizace dopravního podniku. Nechtějí si prý nechat líbit urážky, bezohledné chování a hyenismus agentury BNV consulting.

Odborové sdružení pražských dopraváků (OSPD) se však od protestní akce distancuje. OSPD komiks společnosti BNV consulting sice vnímá jako urážlivý, nicméně nepovažuje za vhodné na něj reagovat tímto způsobem.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám