Hlavní obsah

Pražská záchranka ošetřila při oslavách 17. listopadu osm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská záchranná služba ošetřila v souvislosti s úterními oslavami 20. výročí sametové revoluce osm lidí, řekla ve středu mluvčí služby Jiřina Ernestová. Do nemocnice bylo podle ní převezeno sedm lidí, čtyři z nich utrpěli úraz hlavy nebo obličeje a tři kvůli nevolnosti.

Foto: Petr Horník, Právo

Demonstranti z Dělnické strany útočili na účastníky pochodu k oslavám 17. listopadu.

Článek

"Celkem jsme ošetřili osm lidí, z toho sedm jsme převezli do nemocnic do následné péče. Jeden muž byl zaléčen na místě. Měl problémy s krevním tlakem," řekla Ernestová.

První dva muži byli převezeni z mostu Legií, kde se před patnáctou hodinou odehrálo několik potyček po rozpuštění shromáždění krajně pravicové Dělnické strany u Národního divadla. Někteří z účastníků akce napadli několik lidí, mezi nimi i novináře. Dělnická strana se od incidentů distancovala. "Vše nasvědčuje tomu, že šlo o předem připravenou policejní provokaci," sdělil místopředseda strany Petr Kotáb.

Záchranná služba z mostu odvezla do Motola sedmnáctiletého mladíka s poraněním hlavy, pětatřicetiletý muž putoval s úrazem nosu do Všeobecné fakultní nemocnice (VFN) na Karlovo náměstí.

Po sedmnácté hodině záchranka zasahovala na Výtoni na náplavce, kde pravicové radikály rozháněli policejní těžkooděnci. Jeden ošetřený byl údajně 36letý muž, kterého záchranáři převezli s úrazem hlavy a zlomeným zápěstím do VFN. Další, šestačtyřicetiletý muž, měl na Vyšehradu potíže s krevním tlakem. Lékař jej ošetřil na místě.

Zbylí čtyři lidé byli převezeni z Národní třídy. Jedenačtyřicetiletý muž, jedenadvacetiletá žena a sedmadvacetiletý muž putovali po kolapsu a s nevolnostmi do nemocnice Na Františku. Stejně jako čtyřicetiletý muž, kterého záchranná služba odvezla kvůli úrazu hlavy.

Bratislava bude mít náměstí Sametové revoluce

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám