Hlavní obsah

ČSSD pokřtila vodou oranžový volební vlak

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Šéf soc. dem. Jiří Paroubek a také například lídr středočeské kandidátky Milan Urban v pátek na pražském Masarykově nádraží pokřtili vodou volební vlak ČSSD. Ten byl vyveden v převládající oranžové barvě a ozdoben předvolebními hesly. Soc. dem. nasadí celkově do kampaně 28 motorových vlaků, převážně na regionálních tratích.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Paroubek s Urbanem křtili vodou z plastové lahve.

Článek

„Chceme lidem nabídnout bezplatnou přepravu na výlety, na strávení času v pohodě, s rodinou,“ řekl na tiskové konferenci na nádražním peróně ústřední volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík. „V době takovýchto bezplatných projížděk budou přítomni politici, kteří kandidují, budou tam k dispozici naši experti, budou tam k dispozici lidé ze stínové vlády, dodal.

Oranžový vlak byl  pokřtěn vodou z plastových láhví, podle Urbana tak soc. dem. reaguje na nákupy drahé balené vody vedením Českých drah. To označil za nehospodárné. Slavnostní křest vlaku se neobešel bez kritiky ODS. Na paškál se dostala hlavně kvůli toskánské dovolené a kauze podnikatele Romana Janouška, blízkého pražskému primátorovi Pavlu Bémovi (ODS).

Foto: Michaela Říhová, Právo

Šéf ČSSD ve volebním vlaku

Paroubek uvedl, že ODS prý chystá kampaň s názvem „Poplujte s námi na jedné lodi“. K tomu přidal komentář: „To si dělají z lidí blázny. Protože drtivá většina občanů nelétá ani soukromými tryskáči ani nejezdí na luxusní jachty“. Na tiskové konferenci byl přitom přítomen i Urban, který na takové jachtě v Toskánsku také pobýval, za což se později omluvil.

Vlak po ukončení křtu odjel s některými politiky soc. dem. do Kralup nad Vltavou. Jeho odjezd ohlašoval nádražní rozhlas. 

Reklama

Výběr článků

Načítám