Hlavní obsah

Kraus si znovu stěžuje na ČT: Lžou a zakázali mi i reprízu s Řápkovou

Novinky, Jiří Mach

Herec a moderátor Jan Kraus opět kritizuje vedení České televize za to, že zakazuje vysílat v rámci letních repríz některé díly pořadu "Uvolněte se, prosím". Nejprve se mu nelíbilo, že byla zakázána repríza pořadu s Kateřinou Jacques a "její" biomasou - údajně kvůli sledovanosti. Ve čtvrtek Kraus prohlásil, že ČT údajně zakázala odvysílat i díl s primátorkou Chomutova Ivanou Řápkovou.

Článek

"Ona to ale nebyla jenom Kateřina Jacques, týden předtím zase zrušili díl s paní primátorkou Řápkovou. To se jim zase nelíbilo, že je to prý 21. srpna. Čili ono toho je více,“ řekl v pořadu rozhlasu Frekvence 1 populární moderátor.

Chomutovská primátorka Řápková se dostala do povědomí nekompromisním postupem vůči neplatičům nájemného. Město vyslalo na sociální úřad exekutory, kteří pak přímo na místě zabavovali sociální dávky.

Kraus nařkl vedení ČT v souvislosti se zákazem reprízy s Jacques z politizování, nelíbí se mu ani vysvětlení nízkou sledovaností známějších dílů pořadu. [celá zpráva]

"ČT to vysvětluje klesající sledovaností těch novějších dílů oproti těm starším. Tomu nevěřím, ale jistě by to mohli prokázat čísly. Ale týden předtím to vysvětlovali zase tím, že to na YouTube stejně už všichni viděli, takže co by na to koukali,“ řekl ve čtvrtek Kraus.

"Poměry jako v časopise Palcát"

"A ty řeči o sledovanosti - řekněme si to upřímně - Česká televize nestojí na sledovanosti. Takže já si myslím, že lžou,“ řekl Kraus a postěžoval si, že se s ním nikdo nebaví. „My tam máme poměry jako v časopisu Palcát před třiceti lety,“ dodal Kraus v narážce na bývalé zaměstnání znovuzvoleného generálního ředitele ČT Jiřího Janečka, který před listopadem 1989 působil v komunistickém časopise Palcát. 

Kraus také naznačil, že by vše měla vysvětlit programová ředitelka ČT Kateřina Fričová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám